streda 9. marca 2016

Arašidové kocky

Tak tento koláčik musíte vyskúšať! Ak máte čo len trošku radi arašidové maslo a linecké maslové cesto, tento recept budete piecť tak často, ako sa len dá. :) 
Viem, že to už trošku preháňam s receptmi, ktorých hlavná ingrediencia je arašidové maslo, ale budem v tom pokračovať aj naďalej, pretože práve arašidy dodajú dezertom úžasnú a zaujímavú chuť. Tento recept je už piaty na tomto blogu, kuchtila som už nepečený koláč z arašidového masla, arašidové cupcakes s džemom, arašidové rezy a arašidové sušienky.


Kvalitné arašidové maslo je dokonca zdraviu prospešné. Arašidy sa radia medzi strukoviny, obsahujú veľa bielkovín a zdravých nenasýtených mastných kyselín v tukoch. Preto si aj kulturisti doprajú poriadnu porciu arašidového masla po tréningu. Ak v tomto koláčiku zameníte hladkú múku za celozrnnú jemne mletú, môžeme ho nazvať aj zdravou maškrtou. :)


Čo treba:

180 g roztopeného masla
200 g (prírodného) práškového cukru
2 vajíčka
250 g arašidového masla (smooth)
320 g hladkej múky
1 zarovnaná čajová lyžička kypriaceho prášku
250 g malinového džemu (alebo ríbezľového, černicového...)

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech veľký približne 22 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie. Vymiešame maslo s cukrom, primiešame po jednom vajíčka a arašidové maslo. Nakoniec prisypeme múku s kypriacim práškom. 2/3 cesta rovnomerne nanesieme na plech. Džem si v miske trošku premiešame a potrieme ním cesto. Nakoniec "odždibávame" kúsky zvyšného cesta, ktorými posypeme koláč a jemne dlaňou pritlačíme. Dáme piecť na 25 - 30 minút, pokým koláč nezozlatne. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.

Koláčik je každým dňom lepší a v chlade vydrží ako čerstvý aj týždeň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára