štvrtok 29. októbra 2015

Arašidové sušienky - Halloweenske!

Halloween je za dverami, bubububuuuu! Dobre, dobre, vždy všetky sviatky nejak moc prežívam. Ale človek sa musí tešiť aj z maličkostí. V sobotu podvečer si tak ako každý rok zorganizujeme záhradné vyrezávanie tekvíc, udeľujú sa body za rýchlosť a krásu. Minulý rok som prehrala, takže teraz sa budem veľmi snažiť! Počas vyrezávania budeme pochrumkávať tieto strašidelné sušienky. Ak máte radi arašidové maslo, tak vám budú veľmi chutiť, sú naozaj výborné.


Pri zdobeni sa fantázii medze nekladú! S čokoládou to nejde až tak ľahko, tiež sa nemôžem pýšiť dokonalým pavúkom, ale snažila som sa. :)




Čo treba:

160 g masla izbovej teploty
200 g prírodného práškového cukru
200 g arašidového masla
1 vajíčko
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
260 g hladkej alebo polohrubej múky
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
roztopená horká čokoláda na ozdobu

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Maslo s cukrom vymiešame. Pridáme arašidové maslo, vajíčko a vanilku a ešte raz poriadne vymiešame (asi 1 minútku).Vmiešame múku s kypriacim práškom a soľou a tvoríme guľky s priemerom 3 cm. Kladieme na plech, každú guličku prstami jemne zmačkneme na hrúbku asi 8 mm a dáme piecť na 10 - 12 minút (pokým okraje sušienok nezozlatnú). Necháme vychladnúť.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pomocou zdobiaceho sáčku kreslíme na sušienky strašidelné motívy. Pri tvorení pavučín si pomôžeme špáradlom.

Z tohto množstva nám vyjde vyše 40 sušienok. V uzavretej nádobe vydržia vyše týždňa. Môžu sa aj zamraziť.

Strašidelného Halloweena prajem! Ak hľadáte iný strašidelný recept, tak si upečte tieto cupcakes so strašidlami.

2 komentáre: