nedeľa 31. decembra 2017

Želé panáky z Prosecca

Silvestrovské prípravy sú už u nás v plnom prúde. Každý z rodiny pripravuje maličkosť pod zub, ja som miesto šampanského na záhajenie večera vymyslela tieto želé panáky, pripijeme si takto netradične. :) Príprava ja veľmi jednoduchá a do večera stíhate! Krásneho Silvestra a šťastný nový rok prajem!


Tento recept je skôr srandovnou obmenou klasického prípitku a nie gastronomickým chuťovým zážitkom, ale u nás sú vždy hostia nadšení. :) 



Čo treba:

1 balíček mletej želatíny (20 g)
2 polievkové lyžice vody
0,5 l Prosecca (alebo sektu či vína)
3 polievkové lyžice kryštálového cukru
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

trochu prírodného  kryštálového cukru na posypanie

Postup:

Pripravíme si nádobu s veľkosťou približne 11 x 30 cm.

V miske zmiešame želatínu s vodou. Do malého kastrólika nalejeme prosecco s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme napučanú želatínu a zahrievame na miernom plameni (pozor, aby sa netvorili bublinky, zbytočne by sa vyparil alkohol), pokým sa želatína nerozpustí. Trvá to asi 4 minútky. Nakoniec zmes prelejeme cez sitko do pripravenej nádoby. Necháme vychladnúť a presunieme na minimálne 4 hodiny do chladničky.
Nakrájame na 3 x 3 cm kocky a podávame posypané cukrom.

Toto množstvo vyjde na asi 27 kociek. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia aj týždeň.

2 komentáre: