utorok 7. novembra 2017

Bonbóny z arašidového masla (zdravé, rýchle, najchutnejšie)


Musela som im dať taký názov. Bonbóny sú zdravé, pretože všetky suroviny, ktoré som použila, sú nášmu organizmu prospešné, hotové sú raz dva a sú tak chutné, že priateľ ich zjedol naraz 10. Pekne som ich zabalila a spolu s inými malými darčekmi darovala na naše ôsme výročie. <3 Ja som na oplátku dostala zásnubný prsteň. :) 

Tieto guľky sú takou odľahčenou verziou týchto tiež neskutočne výborných arašidových kociek.
Je už na vás, ktorý recept si vyberiete. Ale obidva vám budú veľmi chutiť, sľubujem. :)


Z čokolády môžeme vytvoriť rôzne ozdoby, napríklad ak nalejeme trošku roztopenej čokolády v tenkej vrstve na otočený plech, stierkou rozotrieme do čo najtenšej vrstvy, necháme zatuhnúť, tak pomocou noža vytvoríme hoblinky. Tiež môžeme z čokolády "nakresliť" srdiečka alebo iné tvary a roztopenou čokoládou nalepiť na bonbóny.



Čo treba (2,5 dl pohár):

1 pohár rozmixovaných ovsených vločiek
1 pohár arašidového masla smooth
1/3 pohára medu

150 g kvalitnej horkej čokolády

Postup:

Plech vystelieme papierom na pečenie. Vločky s maslom a medom zmiešame, tvarujeme guľky s priemerom približne 3 cm a kladieme na plech.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a guľky v nej obalíme. Ak nám čokoláda zvýši, tak môžeme spraviť hoblinky alebo iné ozdoby, ktorými guľky ozdobíme. Dáme zatuhnúť do chladu.

Z tohto množstva nám vyjde asi 27 guliek. V uzatvorenej nádobe vydržia ako čerstvé aj 2 týždne.

2 komentáre:

  1. Ahoj :)

    všetky tvoje recepty sú výborné, ale určite to u mňa vyhrávajú arašidové...a tento v spojení s horkou čokoládou a vločkami je ako z rozprávky. Ďakujem za recept!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, aj ja milujem vsetko, co je arasidove ❤️ Dakujem ti, som velmi rada, ze pecies podla mojich receptov 😊

      Odstrániť