Foto: Valentína Nídelová - fotografka časopisu Dobré jedlo
Čo treba:
100 g horkej čokolády
85 g masla
3 vajíčka (bielky a žĺtky oddelene)
štipka soli
85 g prírodného kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g mletých lieskových orieškov
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a dáme nabok. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do svetlej peny, vmiešame roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec jemne vmiešame sneh. Cesto zarovnáme do pripravenej formy a poukladáme rozpolené slivky. Dáme piecť na 50 – 55 minút (vyskúšame test špajdľou). Necháme vychladnúť.
Koláč skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chlade asi tri dni.
100 g horkej čokolády
85 g masla
3 vajíčka (bielky a žĺtky oddelene)
štipka soli
85 g prírodného kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g mletých lieskových orieškov
7 sliviek
maslo a kakao na vymazanie plechu
Postup:
maslo a kakao na vymazanie plechu
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a dáme nabok. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do svetlej peny, vmiešame roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec jemne vmiešame sneh. Cesto zarovnáme do pripravenej formy a poukladáme rozpolené slivky. Dáme piecť na 50 – 55 minút (vyskúšame test špajdľou). Necháme vychladnúť.
Koláč skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chlade asi tri dni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára