pondelok 26. júna 2017

Arašidová pena s čokoládou a malinami

Arašidová pena je u nás už stálicou. Pripravujem ju vždy počas horúcich dní, keď je sezóna malín a nechce sa mi zapínať rúru. Tiež je výhodou, že v tomto recepte nie sú použité čerstvé vajíčka. Je neskutočne chutná a expresne rýchla. Zemitú chuť arašidového masla a čokolády úžasne vyvažujú svieže maliny, ktoré v recepte určite nevynechajte.


Na internete som videla video, ako sa pripravujú čokoládové misky. Nevedela som sa dočkať, kedy ich vyskúšam, keďže postup je zaujímavý. Dole nájdete podrobný popis, ako si tieto čokoládové mištičky vytvoriť. Keď zadáte na youtube "chocolate bowls", vyhodí vám to veľa videí s presným postupom. Mne sa čokoláda od balónov ťažšie odlepovala, preto ešte musím spraviť zopár pokusov s inou značkou čokolády. Ak sa pustíte do ich výroby, dajte mi prosím vedieť, ako sa vám misky podarili a či ste tiež mali problém balón odlepiť. ;)


Čo treba:

500 ml vychladenej smotany na šľahanie
3 kopcovité polievkové lyžice arašidového masla smooth
3 kopcovité polievkové lyžice (prírodného) práškového cukru

200 g horkej čokolády
150 ml mlieka
maliny

Postup:

Čokoládu s mliekom roztopíme vo vodnom kúpeli a dáme nabok vychladnúť.
Maliny umyjeme a osušíme.
Smotanu s arašidovým maslom a cukrom vyšľaháme. Dávame pozor, aby sme ju neprešľahali.
Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých vrstvíme krém, maliny a čokoládu. Nakoniec ozdobíme malinami.

Toto množstvo vyjde na asi 6 menších porcií, ktoré môžeme skladovať v chladničke dva dni.



Na čokoládové misky:

6 umytých a usušených balónikov nafúkame do veľkosti päste.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
250 g horkej čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, aby nebola čokoláda horúca. Na papier na pečenie vytvoríme 6 kôpok z čokolády (1 kôpka = 1 čajová lyžička) v dostatočných rozostupoch, to bude základňa misky. Balón namočíme do čokolády asi do polovice, necháme trošku odkvapkať a postavíme ho na čokoládovú kôpku. Dáme do mrazničky na 15 minút (alebo do chladničky na 30 minút).
Balóniky po jednom vyberáme, ihlou spravíme pár dierok a pomaly odlepujeme. Naplníme krémom a podávame alebo dáme do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára