sobota 25. februára 2017

Najlepšia domáca treska

Odmalička milujem tresku v majonéze, ale už si ju nekupujem niekoľko rokov. Prečítam si siahodlhé zloženie a vždy mi prejde chuť. Tak som sa konečne pustila do jej prípravy. Výsledok ma tak prekvapil, že som ju musela dať aj na blog, aj keď veľmi nezapadá do "live to bake" konceptu. :) Chuť je rovnaká, možno aj lepšia ako z obchodu a zloženie je ukážkovo krátke. Ak máte tresku radi aj vy a sem tam si ju kúpite, určite vyskúšajte tento jednoduchý recept aj doma. 


Bez bieleho rohlíka to samozrejme nie je ono (výborné pečú v Yeme v Bratislave).


Čo treba:

cca 1 kg filiet z tresky
2 mrkvy
1 cibuľa
420 ml majonézy
2 zarovnané polievkové lyžice horčice
4 polievkové lyžice octu
čerstvo zomleté čierne korenie
soľ

Postup:

Mrkvu ošúpeme. Filety tresky s mrkvou dáme do hrnca, podlejeme vodou, osolíme a pod pokličkou povaríme asi 15 minút. Odlejeme vodu a necháme úplne vychladnúť. Potom tresku rukami rozmrvíme a mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu, ocot, korenie a soľ a poriadne premiešame. Ak je treska príliš hustá, prilejeme trochu vody. Ochutnáme a môžeme ešte dochutiť soľou, korením, horčicou či octom.

Treska je najchutnejšia, keď ju na 24 hodín necháme odležať. Toto množstvo vyjde na približne 6 porcií. V uzavretej nádobe v chladničke vydrží tri dni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára