pondelok 6. januára 2014

Parmezánové bochníčky

Skvelý recept na párty alebo oslavu, úžasne sa hodia k poháru vínka. Ja do bochníčkov dávam sušenú šunku, sušené paradajky a rozmarín, ale ingrediencie si obmeňte podľa vašej chuti. Najlepšie sú úplne čerstvé, ešte v deň pečenia. Keď ostanú aj na ďalšie dni, tak ich na pár sekúnd dám zohriať do mikrovlnky (používam ju nerada, ale tu spraví svoju robotu) a chutia zas ako práve upečené.
Tak si choďte kúpiť fľašu vášho obľúbeného vína a o pol hodinku si už pochutnávate na týchto skvelých bochníčkoch!


Čo treba:

5 plátkov sušenej šunky alebo slaniny
5 sušených paradajok
1 čajová lyžička rozmarínu
180 g polohrubej múky
1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
1/2 čajovej lyžičky soli
115 g masla izbovej teploty
100 g strúhaného parmezánu
1 čajová lyžička prírodného cukru
2 vajíčka

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C.
Šunku nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Paradajky nakrájame na kocky a rozmarín nadrobno.
V malej miske zmiešame múku, sódu, kypriaci prášok a soľ.
Vo veľkej mise zmiešame maslo s parmezánom, cukrom a rozmarínom. Pridáme vajíčka a vymiešame. Vsypeme suchú zmes a miešame, kým sa zmes spojí. Pridáme šunku a paradajky a ešte raz premiešame.
Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme malé polguličky cesta a pečieme asi 12 minút, pokým bochníčky nezozlatnú.

Toto množstvo vyjde na asi 16 kusov. 

2 komentáre: